• 40 dkg liszt
• 14 dkg vaj vagy margarin
• 10 dkg zsír
• 15 dkg cukor
• 1 cs sütőpor
• ½ citrom
• 3 tojássárgája
• 2 ek tejföl
Töltelék:
3 tojásfehérjét kemény habbá verjük.
Belekeverünk 15 dkg darált diót,
3 ek baracklekvárt,
8 dkg porcukrot,
½ citrom levét, héját.
A tészta hozzávalóiból linzer tésztát készítünk. A kosárkákat zsiradékkal bekenjük és egyenletesen, vékonyan belenyomkodjuk a tésztát, egészen a pereméig. A tojás fehérjét felverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nedves és száraz alapanyagokat külön-külön összekeverjük. Amennyiben összekevertük, keverjük egybe az alapanyagokat. Töltsük formába, majd tehetünk bele csokit, diót, banánt, ges...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabosra verem a tojást a tejjel és a cukorral. Hozzáadom a lisztet és a fűszeres, citromleves almát. Olajos kanállal forró olajba szaggatom, és aranybarnára sütöm. Fahéjas porcukor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA reszelt sütőtököt összeforgatjuk a lisztekkel elkevert aszkorbinsavval és szódabikarbónával, majd hozzáütjük a 2 tojást. És addig keverjük, míg egyenletesen elnem oszlik benne...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű