• 1 RAMA
• 2 tojás sárgája
• élesztő
• pici tej
• pici cukor
• 1 ek só
• 10 dkg – 15 dkg sajt
Összegyúrjuk az anyagokat a reszelt sajt nélkül. Kinyújtjuk, megszórjuk reszelt sajttal, összehajtogatjuk és betesszük a hűtőbe 20 percre. Ezt megismételjük még kétszer. Sütés előtt kinyújtjuk 1 ujjnyira és kiszaggatjuk. (Nem kell sodorni.) Tepsibe rakjuk, megkenjük, ha maradt sajt, rakjunk a tetejére.
Ha rúdnak sütjük, a tésztájában gyúrjuk a fele sajtot és nem hajtogatjuk, csak 20 percre a hűtőben pihentetjük.
1. A tejfölt a cukorral összekeverve meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt. 2. Amíg megkel a lisztet a margarinnal, a sóval, és a reszelt sajttal elmorzsoljuk, majd a köz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal, beletesszük a tojássárgákat és a tejfölt. Jól összedolgozzuk. A tésztát kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, megke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elmorzsoljuk a margarint, beletesszük a tojások sárgáját, a sót. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Alaposan kidagasztjuk, meleg, sötét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összetevőket összekeverjük. Hagyjuk kelni, bedagadni, majd olajban kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű