Tészta:
30 dkg liszt
7 dkg margarin
10 g szalalkáli
2 ek porcukor
6 ek tej
Krém:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
5 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tepsi hátoldalán. 180 fokon kb 8-10 perc alatt. Halvány sárgák legyenek a lapok. Ne süssük túl! Amikor levesszük a tepsiről vigyázzunk, mert nagyon törékenyek.
A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd ha langyosra hűlt kihabosítjuk a margarinnal és a cukrokkal, majd a citromhéjat is belekeverjük.
Leteszünk egy lapot, rákenjük a krém felét, még egy lap, a maradék krém és az utolsó lappal befedjük. Porcukorral megszórva pihentetjük egy éjszakát, majd másnap szeleteljük.
A krémbe lehet tenni citromlevet is.
Forrás: http://receptneked.hu/edes-sutemenyek/omlos-kremes/
Lisztre morzsoljuk az élesztőt majd a sót cukrot ,a tejfőlt, és a zsiradékot,bedagasztjuk,és kelesztjük. ha meg kelt vékoyra nyújtjuk szaggatóval kiszaggatjuk majd lekvárt teszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVegyük a bögrét, és kanalazzuk bele a száraz elemeket. Jó alaposan keverjük őket össze. Üssük rá a tojást, és adjuk hozzá a nedves elemeket. Egy kanál segítségével alaposan keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra. A tejet a vaníliarúddal épphogy felforraljuk, majd félretesszük. Miközben a tej melegszik, elkészítjük a karamellt: egy vastag falú lába...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesGyúrt tészta: A sütőt melegítsük elő 175 fokra. A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, sütőport, vajat, tojást és az aromát, majd összegyúrjuk az egészet. Ha nagyon ragadna, adjunk h...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Nehéz