6 tojás
15 dkg cukor
25 dkg liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor
1 csipetnyi só
A krémhez:
2 vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
8 dl tej
30 dkg meggy
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a csipetnyi sót és kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet és a kakaóport és összekeverjük a tojáshabbal. A hab ne törjön össze, különben nem nő magasra a piskóta! 180 fokon 35-40 percen át sütjük. Közben a pudingport összekeverjük a cukorral és a tejjel, majd megfőzzük. Azért használunk kevesebb tejet mint amennyi szükséges, hogy intenzívebb ízt kapjunk és sűrűbb legyen a puding. Mikor elkészült langyosra hűtjük és belekeverjük a magvazott, apróra vagdosott meggyet. A piskótát ketté vágjuk, tortaformába tesszük és megkenjük a krémmel, majd rátesszük a tetejét. 2-órán át a hűtőben hagyjuk, így a krém megszilárdul és szeletelhetjük is.
Forrás: http://ketkes.com/vaniliakremes-meggyes-sutemeny-mamorito-finomsag-nagyon-konnyu-recept-fantasztikus-sutemeny/
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a meggyet szűrőben lecsepegtetjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport. A kristálycukrot robotgéppel habosra keverjük a tojásokkal, majd...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA vizet és a margarint feltesszük főni. Ha már a margarin elolvadt és forr, a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet, simára keverjük, majd visszatéve a tűzre 2-3 percig még, álland...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát 4 részre osztjuk. Téglalappá (kb.30X20 cm) kinyújtjuk. Villával megszúrkáljuk és egyenként aranybarnára sütjük. Addig a krémet elkészítjük. A 8 dl tejből, cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához előírt anyagokat habosra kikeverjük. 2. Kizsírozott, lisztezett őzgerinc formában, közepes hőmérsékleten sütjük. 3. A kihűlt tésztát ízlés szerinti mázzal be...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz