menu

Családireceptkönyv.hu

citromfüves linzer


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
25 dkg cukor
20 dkg vaj
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál morzsolt citromfű
+ annyi tej, amennyit felvesz

Elkészítés:


Az alapanyagokat szépen összegyúrjuk és épp csak annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen formázható tésztát kapjunk. A vaj kiváltható margarinnal vagy sertészsírral, illetve a tejfölösszájúak tejfölt tegyenek bele tej helyett. Friss citromfüvet is használhatunk apróra vágva, ez esetben 3-4 evőkanálnyival számoljunk.
A kapott tésztát lisztezett deszkán fél centinél is vékonyabbra nyújtjuk, és szezon szerinti kiszúró formákkal sütiket szaggatunk belőle: karácsonykor jöhetnek az angyalkák és a fenyőfák, húsvétkor a nyulak, gyerekzsúrra pedig a vidám fejek.

Előmelegített sütőben 200 °C-on 5-6 percig sütjük. Figyeljünk nagyon oda, mert pillanatok alatt túl lehet sütni és az omlós falatok helyett kopogósakkal pironkodhatunk.

Az elkészült linzer már így is tökéletes porcukorral meghintve, de még finomabb, ha 2 darabot összeragasztunk kedvenc lekvárunkkal (

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zserbó (eredeti recept)
Zserbó (eredeti recept)

♥ A tésztához az összes összetevőt mérjük kimérjük nagy keverőtálba és jó alaposan összegyúrjuk Ha elkészült, lisztezett munkafelületen hengert formázunk a tésztából, folpackba cs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Gesztenyés krémes sütés nélkül
Gesztenyés krémes sütés nélkül

A pudingot elkészítjük, majd hűtjük. A margarint habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a pudingot. A kekszet eldolgozzuk a gesztenyével, a margarinnal és a rumaromával, maj...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Habkarika
Habkarika

A porcukrot a tojásfehérjével egy tálba mérjük, hozzáadunk egy teáskanál citrom levét is, majd vízgőz felett melegíteni kezdjük, állandó kevergetés mellett. Kb. 60 fokra melegítj...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Epres - Epres-túrós sütemény
Epres - Epres-túrós sütemény

1. Az epret megmossuk és felezzük. 2. A töltelék hozzávalót egy evőkanál búzadara kivételével kikeverjük. 3. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk