Tészta:
3 tojás
3 e.k. kakaópor
3 e.k. teljes kiőrlésű liszt (nálam 1 e.k zabpehelyliszt + 2 e.k rizsliszt)
1 k. kanál sütőpor
2 k. kanál kókuszolaj
édesítő ízlés szerint (nálam eritrit)
Töltelék:
250 g túró
1 e.k. citrom leve
1,5 e.k. vaníliás protein
A tojásokat ketté szedjük, a fehérjét habbá verjük. A sárgáját kikeverjük az édesítővel és az olajjal, majd hozzáadjuk a többi összetevőket, kivéve a habot, azt csak ezután keverjük óvatosan hozzá, hogy ne törjön nagyon össze. A tésztát ketté választjuk és a felét kiöntjük papírral bélelt formába és megsütjük.
Nálam kicsit vastagra sikerült, nem számoltam azzal, hogy ennyire megnő. Mindkét felét a tésztának megsütjük és hagyjuk kihűlni. A tölteléket krémesre habarjuk, majd a két piskóta közé töltjük. Hűtőben hagyjuk dermedni 1 éjszakára.
A lisztet, a sót, a sütőport és a darált diót szárazon összekeverem. A puha vajat habosra keverem a cukorral és a vanília aromával, majd egyenként alaposan belekeverem a tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-a diót darabosra vágjuk,az almát meghámozzuk,lereszeljük -a tojásokat habosra keverjük a cukorral meg a vaniliás cukorral -hozzáadjuk a citrom reszelt héját,a sütőporral elvegyi...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA zabpelyhet robotgéppel összedolgozzuk, vagy ledaráljuk. A tojássárgáját kikavarjuk az édesítőszerrel, az olajat hozzáadjuk, majd felöntjük a tejjel és beledolgozzuk a zabpelyhet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet elmorzsoljuk a felkockázott, hideg vajjal, majd hozzáadjuk az édesítővel felhabosított tojást, 1 csipet sót, továbbá a tejet, és gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű