9 dkg Xilit
1 evőkanál fahéj
12 dkg finom búzaliszt
12 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 teáskanál sütőpor
Csipet só
22 dkg sovány joghurt
1 tojás
3 evőkanál olíva olaj
1 nagy darab alma
A sütőt 200 fokra melegítjük. A Xilitet a fahéjjal, a lisztel, a sütőporral és a sóval összekeverjük egy tálba.
Egy másik tálba öntjük a joghurtot, a tojást és az olajat és ezt is összekeverjük, majd hozzá adjuk a lisztes keveréket.
Az almát meghámozzuk apró kockákra vágjuk és a tésztába forgatjuk.
A muffin sütőbe papírkapszlikat teszünk, majd megtöltjük a tésztával és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A receptből 12 db muffin lesz, adagonként: 140 Kcal.
kelt tészta Az élesztőt szokásos módon, cukrozott langyos tejben megáztatjuk. Közben egy tálba kimérjük az összes hozzávalót, majd az élesztős tejet is hozzáöntjük. Viszonylag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű(18-24 db közepes muffinhoz) 25 dkg liszt 15 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 10 dkg vaj (vagy 0,7 dl olaj) 5 dkg étcsokoládé 5 dkg tej csokolád...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A vizet a margarinnal, a cukorral és sóval összekeverjük, és felforraljuk közepes lángon. Ha már elolvadt a zsír és a cukor, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan kevergetjük, a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA túrót krémesítsük,vagy eleve krémesebbet vegyünk. Tegyük hozzá a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját,- a tojások felvert habját, ha rögös túróval dolgozunk - akkor nem kell ,ha e...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű