1 csésze finomra aprított pisztácia
18 db zabpelyhes keksz
8 dkg olvasztott vaj
3 ek barnacukor
50 dkg Philadelphia krémsajt
15 dkg cukor
3 ek liszt
3 tojás
2 dl tejföl
A kekszalaphoz a sós, pörkölt pisztáciát közepesen durvára vágjuk, a kekszet mozsárban összetörjük és egy tálban összekeverjük (vagy a kettőt késes aprítógépbe tesszük és ledaráljuk, de így nem maradnak benne ropogós pisztáciadarabok). Hozzákeverjük az olvasztott vajat és a cukrot. Egy 20 cm-es levehető oldalú tortaforma oldalára és aljára nyomkodjuk.
A krémsajtot robotgépben kerémesre keverjük a cukorral. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a lisztet is. Hozzáadjuk a tejfölt, épp csak addig keverjük, amíg homogén lesz, hogy ne keverjünk bele levegőbuborékokat. A kekszalapra öntjük. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 50 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, kivesszük a formából és legalább 2 órára, de jbb, ha egész éjszakára, a hűtőbe tesszük.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük. A sárgáját kikavarjuk a cukorral. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és kihűtjük, majd a tojássárgájához keverjük és hozzáad...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsolom, majd a sóval és a tejföllel gyors mozdulatokkal összegyúrom. Három részre osztom, gömbölyűvé gyúrom, majd letakarom és 15-20 per...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűZuerst den Biskuitboden herstellen: Für diesen in einer Schüssel Mehl mit Puddingpulver oder Stärke und den Kokosflocken vermischen. Die Eier trennen. Das Eiweiß in einer großen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforraljuk a cukorral. A tűzről levéve állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet és besűrítjük,de vigyázva mert lekaphat az alja. Ha ez kész,egy nagyobb edénybe tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes