20 dkg vaj
22 dkg cukor
8 dkg barnacukor
1/2 vaníliarúd
1 tojás
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor
3 g szódabikarbóna
1 csipet só
25 dkg zabpehely
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Két tepsit sütőpapírral kibélelünk és félretesszük.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval, sütőporral és szódabikarbónával.
A robotgépben a puha vajat habosra verjük a cukorral és a barnacukorral. A tál oldaláról lekaparjuk a felragadt vajat, majd hozzáadjuk a tojást és a vanília kikapart magját és összedolgozzuk. Fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztes keveréket, végül pedig a zabpelyhet is. Amikor a massza homogén, kikapcsoljuk a gépet.
Evőkanálnyi masszából golyót formázunk és a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, kissé kilapítjuk. A tésztagoylókat egymástól 5-6 cmre tesszük, mert a kekszek sütés közben szétterülnek. Előmelegített sütőben 13-16 perc alatt készre sütjük a kekszeket. A sütőből kivéve rácson teljesen kihűtjük és légmentesen záródó dobozba tesszük, ahol akár egy hétig is friss marad.
1. Az alapanyagokat összekeverjük. 2. Közpes tepsibe öntjük. 3. Tetejét megszórjuk gyümölccsel (az enyém most cseresznyés). Majd sütjük. sütési mód: alul-felül sütés tepsi mé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű: 1. A puha, enyhén olvadt vajat és a tészta többi hozzávalóját összegyúrjuk, majd betesszük jó két órára a hűtőbe. 2. A tésztánkat ezután alaposan lisztezett felületen kinyújtju...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Egy nagyobb tálat előkészítünk, és háztartási fóliával kibéleljük. 2. Egy másik tálban a hozzávalókat elkeverjük: a zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy kis tálkában összekeverem a langyos tejet a cukorral, belemorzsolom a friss élesztőt és meleg helyen várok amíg felfut. Ezután hozzáadom a 2 tojás sárgáját, a puha vajat, a csi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű