6-7 közepes alma
3 tojás
1 bögre cukor
1 bögre liszt
1 teáskanál vanilia aroma
Fahéj és porcukor díszítésnek
1) a sütőt kapcsold be 175 fokra és vajazz ki egy kb. 25 cm -es tortaformát 2) az almákat hámozd meg, magozd ki, majd vágd fel vékony szeletkékre, majd azt is vágd ketté, és tedd bele az almát a formába 3) a tojásokat keverd ki a cukorral, add hozzá a vanilia aromát, végül a lisztet 4) a masszát öntsd bele a formába, óvatosan keverd össze az almával, majd süsd 55-60 percig,ha a teteje már nagyon barnul takard le alufóliával 5) hidegen, melegen tálalható, fahéjas porcukorral megszórva, fagyival tálalva a nap megkoronázása. Jó étvágyat!
Elkészítés: A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, az oldalát kikenjük kókuszolajjal vagy vajjal. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A kókuszolajat megolvasztjuk és az édesítő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű60 dkg lisztből, 25 dkg zsírból, 10 dkg cukorból, 1 tojásból, 2 sütőporból kevés tejjel tésztát készítünk. 6 részre osztjuk, kinyújtjuk, és a tepsi hátulján hirtelen világosra süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait összegyúrjuk és kettéosztjuk, majd fél órát pihentetjük. A krém összetevőit is összekeverjük kivéve a tojásfehérjét, mert abból kemény habot készítünk és f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű