menu

Családireceptkönyv.hu

Tejfölös bableves


Írta:

Elk. idő: 3-4 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


25dkg szárazbab
bőrke
kolbász
3-4 gerezd fokhagyma
2-3 babérlevél
liszt
tejföl
2dl tej
kevés víz
izlés szerint ecet (kb. fél evőkanál)

Elkészítés:


25dkg szárazbabot felteszem hideg vízbe főni (előző este beáztathatom) bőrkékkel,kolbásszal,babérlevéllel,fokhagymával együtt. Ha kell izlés szerint sózom. 3-4 órát főzöm,míg a bab és a bőrke meg nem puhul.
Ha kész behabarom,majd hozzáadok kb.fél evőkanál ecetet.
Habarás:
1 doboz tejföl
2dl tej
kevés víz
kb.3 kanál liszt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bedő
Kelkáposzta leves/Frankfurti leves
Kelkáposzta leves/Frankfurti leves

A megmosott kelkáposztát vékonyra vágjuk. Forró, sós vízben, párszem köménymaggal főzzük. Világos rántást készítünk, ha kész pirospaprikát adunk hozzá. Borssal ízesítjük, és a l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Ribollita - toszkán zöldségleves
Ribollita - toszkán zöldségleves

Egy nagyobb edényben melegítsd meg az olajat, közben vágd apróra a vöröshagymát és préseld át a fokhagymát. Az olajon pirítsd arany színűre a hagymákat, majd mehet az edénybe a ko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Magyaros burgonyaleves
Magyaros burgonyaleves

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, A hagymát, megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, és apró kockára vágjuk. A kolbász héját lehúzzuk, és vékony k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Spárgakrémleves 1.
Spárgakrémleves 1.

Elkészítés: A spárgák fejrészét kb. 4-5 cm hosszúságban levágom, félreteszem. A szárát az esetleges fás részektől megtisztítom, darabolom. A vajat felhevítem, üvegesre dinsztelem...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk