menu

Családireceptkönyv.hu

Savanyú becsinált leves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-6 személy
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


400 g sertéscomb
2 sárgarépa
2 fehérrépa
2 zeller
1 nagy v. 2 kisebb karalábé
1 nagy v. 2 kisebb krumpli
1 db citrom leve
1 evőkanál olaj
150 ml tejföl
2 db tojássárgája
1.5 l víz
1 csokor petrezselyem
1/4 kk tárkonya
1 kk ételízesítő
ízlés szerint só, bors

Elkészítés:


Kockázzuk fel a sertéscombot majd forró olajon dinszteljük amíg fehér nem lesz (a kockák nagyságától függően 5-10 perc). Adjuk hozzá a kockára vágott zöldségeket (a krumplin kívül) és dinszteljük tovább kb. 5-7 percig. Öntjük fel vízzel, adjuk hozzá a krumplit, a petrezselyem 2/3-át, tetszés szerint ízesítjük be, kb.15 percet lefedve főzzük, majd zárjuk le. Keverjük ki a tejfölt a tojássárgákkal, a tárkonyával és folyamatos keverés mellett, lassan csorgatjuk be a forró levesbe és lefedve hagyjuk állni kb. 10 percig,
Mielőtt tálalnánk, hintjük meg a megmaradt petrezselyemmel.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Levesbetétek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Daragaluska
Daragaluska

1 tojás 4 csapott evőkanál búzadara+ késhegynyi szódabikarbona...ezt összekeverni....állni hagyni kb 15-20 perc....utána kávéskanálba beleszaggatni a levesbe 3-4 perc főzés, fedőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Grízgaluska
Grízgaluska

Összekeverjük a hozzávalókat és 30 percig hagyjuk hogy a búzadara megdagadjon,beszívja a tojást magába. Vizet forralunk sót teszünk bele és egy kis vegetáát,majd ha forr,evőkanáll...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Grízgombóc
Grízgombóc

◾️A tejet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a sót és a vajat majd az egészet felforraljuk. ◾️Lassan beleszórjuk a grízt és addig főzzük, amíg a massza el nem válik az edény falától....

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Imre
Csipetke - száraztészta
Csipetke - száraztészta

Ez kérem szépen, egy nagyon kedvelt levesbetét, közvetlenül belefőzés előtt: egy kupac csipetke, vagy csipkedett, ahogy egyes vidékeken nevezik. Gulyáslevesbe, babhoz, lencséhez re...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk