50 dkg darált sertéshús
20 dkg reszelt trappista sajt
1 csipet őrölt bors
só ízlés szerint
Panírozáshoz:
10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg liszt
2 tojás
só
Tálba tesszük a húst. Rászórjuk a reszelt sajtot, ízesítjük sóval, borssal. Kézzel alaposan összedolgozzuk. A sajt szinte láthatatlan lesz benne.
A húsmasszából nyolc egyenlő gombócot készítünk. Lisztezett felületen kézzel, majd sodrófával szeletekké formázzuk. Alul-felül érdemes kissé belisztezni a húst, hogy ne ragadjon le. Mivel lisztes a hús felszíne, a panírozásnál ezt a részt ki is hagyhatjuk.
A hússzeleteket a hagyományos módon panírozzuk. Először az enyhén sós felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Érdemes villával alányúlni, hogy nehogy eltörjön.
Serpenyőben forró, bő olajban aranybarnára sütjük őket. Friss salátával, rizzsel, vagy sülburgonyával tálaljuk. Aki szereti, tartár mártást is tálalhat hozzá.
1. A májat, a húst és a szalonnát egy nagy edényben feltesszük főni; disznótor alkalmával az abalében főzzük meg. Amikor jó puha, a levéből kiemeljük, hűlni hagyjuk. 2. Visszamara...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mustárt, a mézet, az olívaolajat összekeverjük, fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük. A kb. másfél centi vastag hússzeletek mindkét oldalát megkenjük a páccal, és 24 órát ér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csibemellfilét középen ketté, keresztben 3-3 korongra vágjuk. Az összes megmosott, megtörölgetett húst gyengén kiverjük, sóval, borssal, majoránnával, őrölt köménnyel megszórjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt a tojással kikeverjük(tehetünk bele zúzott fokhagymát is). A húst lisztbe, tojásos tejfölbe, majd újra lisztbe fogatjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű