1 db tojás,3 dkg zsír,3 kanál tej,3 kanál méz,15 dkg cukor,1 kávéskanál szódabikarbóna,1 mokkáskanál fahéj,
Ezeket forró víz felett állandó kevergetés mellett csomó mentere keverjük.
40 dkg lisztet teszünk bele és 3 lapot sütünk belőle.
6 db tojásból piskótát sütünk,kettévágjuk és krémmel összeragasszuk.
Krém:
1/2l tej és 5 kanál búzadarából krémet főzünk.
1 rámát és 22 dkg cukrot kikeverünk és a felfőzött masszát összevegyítjük!Majd megtöltjük a süteményt!A sütött lapok közé pedig lekvárt teszünk!
Majd a tetejére csokimázat főzünk!
Az almás töltelékhez az almákat meghámozzuk, lereszeljük, és alacsony hőfokon megpároljuk. A mazsolát már az elején hozzá lehet adni, így jól megszívja magát nedvességgel. A „dögl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítjük, Az almát meghámozzuk, lereszeljük, hozzákeverjük a zabpelyhet, a diót, a mandulát, szezámmagot a fahéjat és az apróra vágott aszalt barackot. S...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA két egész tojást meg a négy tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat fél óra hosszat keverjük. A fehérjéből keményre vert habot a liszttel együtt könnyedén hozzákeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben keverjük el a sütőport, a felkockázott vajat/margarint morzsoljuk el benne. Majd adjuk hozzá az ecetet és a szódavizet, dolgozzuk össze. Másnapig pihentessük hid...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű