20 dkg liszt,
3 csapott teáskanál sütőpor ,
15 dkg kristálycukor ,
1 cs vaníliás cukor ,
15 dkg puha vaj ,
2 tojás ,
10 dkg apróra vágott mogyoró ,
10 dkg apróra vágott étcsokoládé
A lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot, vajat és a tojásokat robotgéppel összekeverjük, majd hozzá fakanállak a mogyorót és az étcsokit. Sütőpapírral kibélelt tepsire halmocskákat teszünk.
200°-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük, sütőrácson hagyjuk kihűlni!
A tésztához a lisztet a margarinnal és a cukorral jó morzsalékosra összemorzsoljuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a morzsalékos lisztet, és egyenletesen elos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA toszkán hozzávalókat egy nagyobb tálban összekevered, és gyúrod addig, amíg homogén, ragadós masszát nem kapsz. 4 cm átmérőjű és tepsi hosszúságú hengereket formálsz, melyeket 4-...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA narancslét a mézzel felforraljuk, beletesszük a zselatint, habverővel összekeverjük, 3 percig forraljuk. szaloncukorformába tesszük, de jó a jégkocka tartó is Tepsibe is te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszes alaphoz valókat összegyúrjuk. Ha nem áll össze, lehet még 1-2 evőkanál tejet beletenni .Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformában szétlapítjuk úgy, hogy a peremére is jus...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű