1 kg zöldorsó (zsenge mirelit is lehet)
liszt és
1 púpos evőkanál kacsa vagy liba zsír a rántáshoz
só
kis csokor apróra vágott petrezselyem
őrölt bors
A zöld borsót kb.15 perc alatt megfőzzük annyi vízben,hogy csak ellepje a víz.Ízlés szerint sózzuk.
Közben világos zsemleszínű rántást készítek a kacsazsírból és a lisztből.Hideg vízzel felöntöm.Kb 1 dl-el.Jól elkevergetem,és a megfőtt borsóhoz kevergetem.Nehogy csomős legyen keverjük amíg be nem dagad.
Kevés borsot és a vágott petrezselymet a végén keverem bele,amivel már csak egyet rottyantom és kész.
Sült virslivel,tükörtojással,rántott hússal,bármivel tálalhatjuk.
A babot megmossuk, a végeit levágjuk, és felaprítjuk. Fazékba tesszük, felöntjük 8 dl alaplével, és lefedve kb. 20 percig főzzük, attól függően, hogy mennyire friss a bab....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát meghámozzuk, felkockázzuk, és feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje. Ízesítjük a köménnyel és a sóval ízles szerint. Ha megpuhult (én nem szoktam teljesen puhára főz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűOlajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük pirospaprikával és a tököt beletéve megsózzuk. Fedő alatt, időnként megkeverve a tököt saját levében puhára pároljuk, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótlevelet bő vízben alaposan megmossuk, majd kevés forrásban lévő vízben kb. 5 perc alatt megpároljuk. Ha kicsit hűlt, a vízzel együtt összeturmixoljuk. Az olajból és a lisz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű