80 dkg liszt
2 tojás
4 dl tej
4 dl (2 kis pohár) tejföl
10 dkg élesztő*
2 kiskanál só
2 kiskanál cukor
Forrás: http://webcukraszda.hu/hutos-fank-mindenkinek-sikerul/
Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. Hozzáöntjük a liszthez, belekeverjük a felvert tojást, majd a tejfölt, és főzőkanállal simára keverjük, mint a galuskát (nem dagasztjuk). Egy jó órára hűtőbe tesszük. Miután kivettük a hűtőből, ujjnyi vastagságúra elsodorjuk. Szaggatjuk, még 15 percig állni hagyjuk, és sütjük.
Mikor a tejfölt hozzáadjuk, kicsit lágynak tűnik. Jó étvágyat hozzá!
Forrás: http://webcukraszda.hu/hutos-fank-mindenkinek-sikerul/
A megmosott cseresznyét kimagozzuk és félretesszük lecsöpögni. A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral (fehéredésig), hozzákeverjük a vajat is, majd h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet kimérem, és felteszem főni. Közben belekanalazom a cukrot és a grízt is (ennyi gríztől közepesen kemény lesz a végeredmény, aki lágyabban, folyósabban szereti, kevesebb grí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk a darált keksz kivételével, majd kettéosztjuk. Mindkét tésztát folpackba csomagoljuk, majd egy egyiket 20 percre a hűtőbe tesszük, a másikat pedig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEz a tészta adja nekem a fonott kalács alapját is és ebből készül a sajtos croissant is, lehet még belőle aranygaluska vagy túrós bukta. Sokan nagyon félnek a kelt tésztától. Ré...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: Könnyű