350 gr fagyasztott leveles tészta ½ liter viz 4 zacskó sima pudingpor 9 tojás fehérje 1 vaníliás cukor 350 gr kr. cukor ½ liter habtejszin csokibevono
350 gr fagyasztott leveles tésztát ketté vágok, elsodrom vékonyra, s 30x40 cm vajazott, lisztezett tepsiben teszem , jól megböködöm villával s megsütöm. Kb. 25 percig sütöm lassan, hogy a tészta pattanós legyen.A tészták összébb fognak sülni, nem kell megijedni.
Krém: ½ liter vizbe elkeverek 4 zacskó sima pudingport, ½ liter vizet felteszek forralni nagyobb lábosba. Míg felforr a víz 9 tojás fehérjét 1 vaníliás cukorral kemény habbá verek mixerel, Mikor forr a víz bele öntöm a pudingot s sürüre főzöm s bele teszek 350 gr kr. cukrot. Keverem 1-2 percig, leveszem a tüzről s bele keverem a tojás fehérjét kézi habverővel szép simára. A tojás fehérje a forró pudinkban megfől.
Az egyik lapra rá teszem a masszát s hagyom kihülni. Mikor már teljesen kihült a krém ½ liter
hulalát 1 kemény habbá verek s rá simitom a krémre.
A másik lapnak a simábbik felét becsokizok, hagyom hülni, majd reszellős késsel össze metélem.
4x5 darab lessz belőle. A lap kockákat eggyenként rakom a tejszínre. Rá teszek 4 kockát majd melletük elvágom nagy reszellős késsel. Így fojtatom tovább, minden sor után metéllem. Mikor késszen van hosszában is össze metéllem, szépen húzom a kést a kockák között.
A krémhez a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a pudingport. Ha kész a puding, hűlni hagyjuk, majd ha hideg, hozzáadjuk a vajjal jól kikevert porcukrot Ha összeállt a tészta kétfelé...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA mézes lapokhoz valókból sima tésztát gyúrunk, majd 2 lapot sütünk belőle. A mákos tésztához valókat - a tojásfehérje kivételével - összedolgozzuk, óvatosan hozzákeverjük a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót. Közepes lángon (kb. 180 fok) kb. 20 percig sütjük. (A tepsi mér...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz első réteg elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük, és egy magas peremű edénybe tömködjük. Jól lelapítjuk, mivel nem sütjük meg, és meg kell, hogy tartsa a töltelékeket....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű