Tésztához:
• 9 tojás
• 18 dkg porcukor
• 18 dkg liszt
• 6 g sütőpor
Krémhez:
• 2 cs tejszínízű pudingpor
• 3 dl tej
• 3 dl gyümölcslé
• 40 dkg gyümölcs (én fagyasztott ribizlit és málnát tettem bele kiolvasztva)
• 20 dkg kristálycukor
• 30 dkg vaj
• 15 dkg étcsokoládé
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy 40*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A massza 1/3-át a tepsire simítjuk, majd előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük, majd jöhet a második és harmadik lap is. Amikor a lapok kihűltek függőlegesen kettőbe vágjuk őket, tehát lesz hat lapunk.
• A pudingporokat a cukorral, tejjel, gyümölcslével simára keverjük és sűrűre felfőzzük. Amikor kihűlt akkor alaposan kihabosítjuk a vajjal és a botmixerrel pépesített gyümölccsel. A csokit gőz felett felolvasztjuk.
• Veszünk egy lapot, megkenjük a krém 1/6-ával és meglocsoljuk olvasztott csokival. Rátesszük a következő lapot, megkenjük krémmel és csokival locsoljuk. Ezt elvégezzük az összes lappal.
• Néhány órára hűtőbe tesszük, majd szeletekre vágva tálaljuk.
• Jó étvágyat ehhez a finom süteményhez
◾️A kekszet megdaráljuk (vagy már eleve daráltat veszünk). ◾️A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a darált keksszel. ◾️A kapcsos tortaforma aljába egyenletesen eloszlatjuk, é...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tortalapból éles, hosszú pengéjű késsel kivágok egy kisebb tortalapot úgy, hogy kb.2 cm-es tortagyűrű maradjon az eredeti magasságban. Ez nem kis ügyességet igényel, legyen körbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű160 fokra melegítjük elő a sütőt. A tortalaphoz bevajazunk és belisztezünk egy 22 cm-es tortaformát, vagy kibéleljük sütőpapírral. Minden összetevőt mérjünk ki előre, hogy utána...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. Elektromos habverővel 4-5 perc alatt fehéredésig, nagyon habosra keverjük az egész tojásokat a porcukorral. Hozzászitáljuk a lisztet, majd a té...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű