A tésztához :
3 db tojás
6 dkg cukor
4 dkg liszt
2 dkg kakaó
A krémhez :
1/2 adag párizsi krém
10 dkg meggy befőtt ( ha van konyakos , vagy rumos még jobb )
A bevonathoz :
15 dkg étcsokoládé
0,5 dl tejszín
A tojásokat válasszuk ketté . A fehérjét kezdjük el felverni , amikor már félig keménnyé válik adjuk hozzá kanalanként a cukrot , miközben továbbra is verjük . Amikor már szinte teljesen jó folyamatos verés mellett egyesével adjuk hozzá a tojássárgát . Fakanállal óvatosan beleforgatjuk a kakaóval elkevert lisztet . 25 centis sütőpapírral ellátott kapcsos tortaformába töltjük és 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük . Hagyjuk kihűlni . Az aljáról lehúzzuk a papírt .A párizsi krémhez keverjük hozzá a jól lecsöpögtetett meggy befőttet . Kenjük rá a tortára a krémet ( ha vissza tesszük a tortakarikát egyszerűbben tudunk vele dolgozni ) és kis időre tegyük hűtőszekrénybe . A csokoládét a tejszínnel vízgőz fölött olvasszuk fel . Addig keverjük amíg a csokoládénk csillogóvá , simává , bevonóképessé nem válik .Egy kicsit hagyjuk visszahűlni ( ha nem várunk vele a meleg hatására a párizsi krémben lévő vaj megolvad ) , majd vonjuk be vele a torta tetejét . 1-2 órára tegyük hűtőszekrénybe mielőtt szeletelnénk . Már ha van elég akaraterőnk ... Nekem nem volt :) !
A palacsintatésztát kikeverem, fél órát pihentetem és a szokott módon kisütöm A krémhez vízgőz fölött kikeverem a 3 tojássárgáját és a 3 ek porcukrot. Ezt összekeverem a mascarpo...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. Az omlós kekszet ledarálom, és a megolvasztott vajjal alaposan összedolgozom. 26 centi átmérőjűkapcsos tortaforma aljára egyengetem, majd hideg helyreteszem. (Fontos, hogy jól ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA keksz közel felét – úgy 22 dekányit – daráljuk le, keverjük össze az olvasztott vajjal, és lapogassuk le egy kanállal egy tortatálon, egy 26 centis tortagyűrűben. Tegyük hűtőbe.V...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízből és a cukorból szirupot főzzünk majd a többi hozzávalót leöntjük vele. Jó sok kakaó, ettől lesz olyan. Ezt most így hagyjuk egy kicsit olvadozni a forró szirup teszi a d...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes