1000 gkajszibarack (pürésített)
200 gkristálycukor
1 tkcitromsav
A megmosott, kimagozott kajszibarackot feltesszük egy kevés vízzel főni (hogy ne kapjon oda). Ha megfőtt, botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a cukrot, citromsavat és felforraljuk. Kb 5 perc forrás után forró befőttes üvegekbe töltjük és lezárjuk. Az üvegeket száraz dunsztban fejjel lefelé hagyjuk kihűlni. Felhasználáskor 1:1 arányban (vagy ízlés szerint) hígítjuk csapvízzel, ásványvízzel, szódavízzel
Az epret lecsumázzuk, megmossuk, feldaraboljuk. Botmixerrel pépesítjük a joghurttal, vízzel, citromlével és a mézzel. Jégbe hűtve kínáljuk.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűMosd meg alaposan, és készítsd elő az összetevőket, majd mindent pakolj bele a turmixgépbe.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet öntsük egy lábasba, adjuk hozzá a fűszereket, majd forraljuk fel. Adjuk hozzá a teafüvet, és várjuk meg, amíg a tea fel nem oldódik. Öntsük hozzá a tejet, és az egészet for...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret hagyjuk kiengedni és turmixgépben pépesítjük. Az epres turmixhoz keverjük a citrom és narancslevet, majd hozzáadjuk a joghurtot és a tejet is. A cukorral, vagy az édesítős...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű