menu

Családireceptkönyv.hu

Brassói aprópecsenye


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg sertés tarja,vagy lapocka
1 fej hagyma
60/70 dkg burgonya
1 kiskanál majoránna
1 kiskanál pirospaprika
5 db fokhagymagerezd
1 evőkanál őrölt bors
1 evőkanál ételízesítőt
1 evőkanál só
1,5 dl olaj
15 dkg szalonna (a szalonnát az kihagyható)


Elkészítés:


Egy edénybe beleöntjük a fél deci olajat és az apróra vágott szalonnát,miután megpirult ,kiszedjük a pörcöt és hagymát pirítjuk,majd belerakjuk az apró kockákra vágott húst ugyanabba az olajba, Delikátot szórunk rá és fedő alatt pároljuk. Ha kell, adunk hozzá vizet mindaddig, amíg nem lesz puha.
Egy másik edénybe beleöntjük a többi olajat és az apró kockákra vágott burgonyát megsütjük. Ha kész, szűrőkanállal átmerjük a húsra. Rányomjuk a fokhagymát, és a többi fűszert.
Jól összesütjük, és kész.



Brassói aprópecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Töltött dagadó
Töltött dagadó

Először négy tojást keményre főzünk, és hagyjuk kihűlni. A zsemléket felkockázzuk, olvasztott vajjal átforgatjuk, és sütőlemezen szép aranyló sárgára sütjük. Közben a szalonnát fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tarja - Gombás sertésszelet
Tarja - Gombás sertésszelet

1. A húst kicsit kiklopfoljuk, és a széleit bevagdossuk. 2. Megsózzuk majd lisztbe forgatjuk. 3. Az olaj felét felforrósítjuk, majd beletesszük a húst. Addig pirítjuk mindk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóra
Mézes sült császárhús
Mézes sült császárhús

A császárt sózd be, kend be mézzel elkevert olívaolajjal, a bőrét irdald be 2 centinkét, a résekbe tegyél fokhagymaszeletkéket, rozmaringágacskákat, tedd tálba, önts alá fehérbort,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tárcsán v. sütőben sült sörös-fűszeres sertéstarja
Tárcsán v. sütőben sült sörös-fűszeres sertéstarja

A hússzeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk legalább egy órát állni, hogy az ízek átjárják. Az olajhoz adjuk hozzá a mustárt, a soja és a worcester szószt, az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk