250 g búzaliszt (BL55)
150 ml tejföl (20%-os)
2 g porcukor
50 g vaj
3 db tojássárgája
1 csipet só
Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát - könnyebb, ha az asztalon dolgozzuk ki a tésztát.
Ezután csomagoljuk be, és 10-15 percre tegyük hűtőbe.A tésztát vékony liszten kb 3 mm vastagra nyújtjuk, majd négyszögekre vágjuk rádlival, és a közepén egy hosszanti bemetszést ejtünk. forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. Figyelem! Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak! Szép aranybarnára kell csak sütni őket.A kisült fánkokat még melegen jól leporcukrozzuk. Cukrozás közben forgassuk a fánkokat, hogy minden oldalukat befedje a cukor.
Az a bizonyos rádli, olyan mint a pizza vágo csak cikcakkos, de sima késsel is jÓ
Tálba tesszük a hozzávalókat és robotgéppel összedolgozzuk, ha a tészta sűrűvé vált kivajazott sütőformába öntjük és 180 fokon 40 percen át sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd ketté vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat és a tejet. Belekeverjük a liszttel elkevert sütőport végül a muffin formákat megtöltjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBlundel tésztát készítek. Kinyújtom, lekenem tejjel,rászórom a cukrozott kakaót és feltekerem. Felszeletelem. Sütőpapírra teszem és addig pihentetetm míg felmelegszik a sütő. 210...
Elkészítési idő: 3-4 Nehézség: NehézA lisztet a margarinnal elmorzsolni, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrni. Folpackba csomagolva 1-2 órát hűtőben pihentetni. Pihenés után a tésztát lisztezett deszkán...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes