menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes zabpehelytallér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg zabpehely
10 dkg liszt
1 tk. sütőpor
10 dkg vaj
10 dkg méz
fél citrom reszelt héja
5 dkg mandula
5 dkg szezámmag

Elkészítés:


Összegyúrjuk, majd egy rudat formázunk belőle és betesszük a hűtőbe egy kis időre. A rudakat kb. 0,5 cm vastagságú szeletekre felvágjuk.

Sütőpapíron 170'C-on kb 10 percet sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Bármilyen mag mehet bele, csak összesen 10 dkg legyen.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Petra
Bögrés mákos
Bögrés mákos

1. A tojást a cukorral habosra keverjük. 2. Apránként hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és alaposan összedolgozzuk. (1 bögre=2,5 dl) 3. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjü...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis diós sarok
Csokis diós sarok

A sütemény készíthető mandulából, mogyoróból vagy dióból. Én darált diót használtam és durvára darált mogyorót az elkészítésénél, tehát keverve is elkészíthető. Először elkészítjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Rizses csoki
Rizses csoki

A vízben a cukrot felolvasztjuk. Beletesszük a Ramát, a kakaót, összekeverjük. Ezután jön a tejpor, majd a puffasztott rizs. Ne főzzük, mert kemény lesz ! Kivajazott teps...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
A legfinomabb házi tiramisu
A legfinomabb házi tiramisu

Egy tálban a két egész tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajkrémet. Másik tálban a habtejszínt kemény habbá verjük, melyet óvatosan a vajkrémes masszához keverünk. E...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk