25 dkg liszt
fél csomag sütőpor
25 dkg túró
10 dkg porcukor
1 cs vaniliás cukor
fél dl tej
5 evőkanál étolaj
töltelék
4 evőkanál cukor
1 csomag vaniliás cukor
2 kanál vaj
2 kanál kakaópor
A túrót tálba öntjük, villával áttörjük, utána hozzáadjuk a porcukrot és a vanilíás cukrot. Lisztet elkeverjük a sütőporral és egy csipet sóval. Túróhoz hozzádolgozzuk a tejet, étolajat hozzáadjuk, elkeverjük. Kézzel hozzádolgozzuk a liszt keveréket. Kinyútjuk a tésztát 2-3 mm vastag. Megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a cukros vaníliás keverékkel, majd kakaóporral. Szorosan feltekerjük, és ujjnyi vastagra vágjuk. Előmelegített 180 fok, 10-12 perc pirulás nélkül.
1. Az epret megmossuk, majd úgy az egyharmadát félretesszük. 2. Az eper másik kétharmadát felekbe, ha nagyobbak negyedekbe vágjuk, majd egy blenderbe dobáljuk. Ha nem blendert, ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet kimérjük egy edénybe. Folyamatos melegítés és kavargatás mellett hozzáadjuk a nutellát, a vaníliarúd kikapart belsejét és megvárjuk amíg felolvad a tejben a mogyorókrém....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromokat meghámozzuk (a héj alatti fehér bundát is gondosan lehántjuk), karikákra vágjuk, a magokat kidobjuk. A vízben a cukor 3/4 részével, a vaníliás cukorral, a fahéjjal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű