menu

Családireceptkönyv.hu

Borsós tokány


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Adag: 8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg sertéshús - tarja például
25 dkg zöldborsó
10 dkg húsos szalonna
1 közepes méretű sárgarépa
1 közepes fej hagyma
1 nagy fej paradicsom
1 tv paprika
1-2 gerezd fokhagyma
2 csapott evőkanálnyi fűszerpaprika
1 teáskanálnyi őrölt kömény
1 csapott evőkanálnyi majoránna
só, frissen őrölt bors

Elkészítés:


A húst tisztítsd meg alaposan, vágd egységes méretű csíkokra, majd sózd be és tedd félre. A szalonnát kockázd fel, ahogyan a hagymát, a paradicsomot, a répát és a paprikát is. Ha ezekkel megvagy, végy elő egy mélyebb serpenyőt, és pirítsd benne zsírjára a szalonnát. Amikor ez megvan, dinszteld üvegesre rajta a hagymát, majd add hozzá a húst a kömény társaságában.
Pirítsd fehérre, aztán keverd hozzájuk a pirospaprikát is, ügyelve, hogy ne égesd le. Egy kevés - fél deci - vízzel öntsd fel, keverd hozzá a majoránnát és paprikát, répát, paradicsomot, fedd le, és hagyd, hogy puhára párolódjon a hús. Amikor már egész puha, reszeld hozzá a fokhagymát, szórd meg ízlésednek megfelelő mennyiségű borssal, és hagyd még fedetlenül öt-tíz percig főni, aztán kész is vagy.

Trükkök, tippek, praktikák:


Érdemes valamilyen zsírosabb részét választanod a sertéshúsnak, hiszen ez az étel is akkor lesz finom, ha szaftos és omlós.
Köretnek jó hozzá a rizs, a krumpli sütve vagy főve, de a frissen szaggatott és megfőzött nokedli is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
RÁNTOTT SERTÉSLÁB
RÁNTOTT SERTÉSLÁB

A sertéslábat megtisztítom. A hosszában félbevágott sertés lábakat sós, fokhagymás vízben nagyon puhára főzöm, (3-4 óra) majd a vízből kiemelve kicsontozom. Alufóliába és enyhén ol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sertéspörkölt
Sertéspörkölt

A hagymánkat megpucoljuk,kockára vágjuk,olajon dinszteljük a kockára vágott húst rárakjuk,fehéredésig pirítjuk ,majd a fűszerekkel paradicsom pürével ízesítjük,kicsi vizet öntünk r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Káposztás csoda
Karaj - Káposztás csoda

1. Egy nagy, mély tepsibe beöntöd néhány szelet szalonna kisütött zsírját, majd az aljára fektetni sózott, borsozott hússzeleteket (karaj, comb ilyesmi). A hús mennyisége csak a pé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Mézes mustáros sertésoldalas
Mézes mustáros sertésoldalas

sózóm borsozom fokhagymát szórók rá tepsibe vagy jénaiba teszem lefedem és 150 C 90 percig puhítom 140 perc jó puha legyen elkészítem a szószt beleforgatom rácsra teszem 200 C/15-...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk