30dk liszt
20 dk áttört burgonya
1 kk só
2dl tej
2 dkg élesztő
2 tojás sárgája
3dk zsír
Az élesztőt megkelesztjük kevés langyos, cukros tejben. A többi hozzávalót összegyúrjuk, hozzáadva az élesztős tejet is. Jól kidolgozzuk. Kisujjnyi vastagra nyújtjuk, gyúródeszkán hagyjuk pihenni a kiszaggatott fánkocskákat, 1 órahosszat kb. Bő forró olajban kisütjük.
1. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. 2. Összegyúrjuk a többi hozzávalóval a tejjel óvatosan apránként lágyabbra gyúrjuk. 1/2 órát kelesztjük. 3. Négyszögletes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszttel összekeverjük a sütőport közepébe beletesszük a tojások sárgáját, cukrot, sót, vajat, a citromhéját és a tejet. Simára keverjük. A tojásfehérjét felverjük és óvatosan be...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézEgy keverőtálba terelj bele minden hozzávalót, kivéve a tojásfehérjéket, melyek csak enyhe felverés után foglalják el méltó helyüket a tésztában. A meggyet kétféleképpen is hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű