menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyafánk


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30dk liszt
20 dk áttört burgonya
1 kk só
2dl tej
2 dkg élesztő
2 tojás sárgája
3dk zsír

Elkészítés:


Az élesztőt megkelesztjük kevés langyos, cukros tejben. A többi hozzávalót összegyúrjuk, hozzáadva az élesztős tejet is. Jól kidolgozzuk. Kisujjnyi vastagra nyújtjuk, gyúródeszkán hagyjuk pihenni a kiszaggatott fánkocskákat, 1 órahosszat kb. Bő forró olajban kisütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Krémes - Ferdinánd kalács
Krémes - Ferdinánd kalács

1. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. 2. Összegyúrjuk a többi hozzávalóval a tejjel óvatosan apránként lágyabbra gyúrjuk. 1/2 órát kelesztjük. 3. Négyszögletes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Laura
Gofri
Gofri

A liszttel összekeverjük a sütőport közepébe beletesszük a tojások sárgáját, cukrot, sót, vajat, a citromhéját és a tejet. Simára keverjük. A tojásfehérjét felverjük és óvatosan be...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Bab
Meggyes túrós süti
Meggyes túrós süti

Egy keverőtálba terelj bele minden hozzávalót, kivéve a tojásfehérjéket, melyek csak enyhe felverés után foglalják el méltó helyüket a tésztában. A meggyet kétféleképpen is hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Csokoládés párnácskák
Csokoládés párnácskák

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk