25 X 30 cm-es tepsihez
50 dkg magozott meggy
30 dkg liszt
15 dkg cukor
4 tojás
5 evőkanál olaj
2 evőkanál kakaópor
1/2 sütőpor
A tojást robotgéppel összekeverjük a cukorral. Beleöntjük az olajat. A lisztet összekeverjük a kakaóval, és a sütőporral, aztán a cukros tojással. Az olajjal kikent tepsibe öntjük a tésztát. Megszórjuk a meggyel és 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
.A tejfölt és a tojást egy kis tálban elkeverjük, a többi hozzávalót egy tálban elmorzsoljuk, majd a tojásos keverékkel tésztává gyúrjuk. 2.A tésztából 4 lapot nyújtunk kb. 2-3 mm...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrtam, majd elfeleztem, és az egyik felét is tovább feleztem (lett 3 db tésztám). Az egyik negyedbe belegyúrtam jó 2-3 evőkanálnyi darált...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásokat kettéválasztjuk,a fehérjét elkezdjük habbá verni ha félig felvertük hozzáadom a cukrot és kemény habbá verem,a robotgépet lejjebb veszem és egyesével hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük. A töltelékhez az almakockákat a fahéjjal, a citromlével és a zsemlemorzsával jól összekeverjük. A mákot a tejjel, k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű