- kb. 600 g sertésszűz
- só, bors
- 6 - 7 szelet bacon
- 1 kanál olaj
A mártás hozzávalói:
- 2 kanál olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 kanál mustár
- 300 g üveges gomba
- 500 ml tejszín
◾️A mártáshoz az olajon lepirítjuk az apróra vágott hagymákat, sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a mustárt, a lecsepegtetett gombát, ráöntjük a tejszínt és felforraljuk.
◾️A sertésszüzet sózzuk, borsozzuk majd a baconnel megegyező szélességű korongokra vágjuk és körbe tekerjük a szalonnával az érméket.
◾️Utána egy kevés olajon megpirítjuk mindkét oldalát kb. fél perc alatt.
◾️Ezután fedő alatt 5-5 percet sütjük mindkét oldalt.
Köretként párolt zöldséget, rizst vagy burgonyát kínálhatunk.
A húst és a hagymát vágjuk fel vékony csíkokra. A kisebb fügéket vágjuk félbe, a nagyobbakat negyedeljük. A wokba (v. serpenyőbe) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a fels...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesHús: A darált húsokat sóval, kevés borssal, reszelt vagy nagyon apróra vágott hagymával, fokhagymával, csipet csomborral, kakukkfű levéllel, szódabikarbónával jól összedolgozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVékonyra kiverjük a tarjaszeleteket, és szétosztjuk rá a kolbászt. Mindegyikre egy-egy szalonnaszeletet fektetünk, erre hagymakarikákat rakunk, és egyenként összegöngyöljük. Hústűv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A sertésfejet megmossuk és megtisztítjuk, majd egy edénybe tesszük és annyi vizet öntünk rá, ami ellepi. Fűszerezzük és lefedve addig főzzük, amíg a hús leesik a cs...
Elkészítési idő: 06 Nehézség: Közepes