menu

Családireceptkönyv.hu

Baconbe göngyölt szűzpecsenye gombamártással


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- kb. 600 g sertésszűz
- só, bors
- 6 - 7 szelet bacon
- 1 kanál olaj

A mártás hozzávalói:
- 2 kanál olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 kanál mustár
- 300 g üveges gomba
- 500 ml tejszín

Elkészítés:


◾️A mártáshoz az olajon lepirítjuk az apróra vágott hagymákat, sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a mustárt, a lecsepegtetett gombát, ráöntjük a tejszínt és felforraljuk.
◾️A sertésszüzet sózzuk, borsozzuk majd a baconnel megegyező szélességű korongokra vágjuk és körbe tekerjük a szalonnával az érméket.
◾️Utána egy kevés olajon megpirítjuk mindkét oldalát kb. fél perc alatt.
◾️Ezután fedő alatt 5-5 percet sütjük mindkét oldalt.

Trükkök, tippek, praktikák:


Köretként párolt zöldséget, rizst vagy burgonyát kínálhatunk.

Baconbe göngyölt szűzpecsenye gombamártással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karajcsíkok fügés raguval
Karajcsíkok fügés raguval

A húst és a hagymát vágjuk fel vékony csíkokra. A kisebb fügéket vágjuk félbe, a nagyobbakat negyedeljük. A wokba (v. serpenyőbe) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a fels...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Zsuzsa
Mics (mititej) muzsdélyos káposztasalátával
Mics (mititej) muzsdélyos káposztasalátával

Hús: A darált húsokat sóval, kevés borssal, reszelt vagy nagyon apróra vágott hagymával, fokhagymával, csipet csomborral, kakukkfű levéllel, szódabikarbónával jól összedolgozzuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Pinceborda
Pinceborda

Vékonyra kiverjük a tarjaszeleteket, és szétosztjuk rá a kolbászt. Mindegyikre egy-egy szalonnaszeletet fektetünk, erre hagymakarikákat rakunk, és egyenként összegöngyöljük. Hústűv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Disznósajt házilag – Te is meg tudod csinálni! Sokka
Disznósajt házilag – Te is meg tudod csinálni! Sokka

Elkészítése: A sertésfejet megmossuk és megtisztítjuk, majd egy edénybe tesszük és annyi vizet öntünk rá, ami ellepi. Fűszerezzük és lefedve addig főzzük, amíg a hús leesik a cs...

Elkészítési idő: 06
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk