menu

Családireceptkönyv.hu

Borsos tokány


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 500-600 g hús (comb)
- 50 g füstölt szalonna
- 2 fej hagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- majoránna
- mustár
- só
- bors

Elkészítés:


◾️A húst felcsíkozzuk.
◾️A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük majd a pörcöt félretesszük.
◾️A maradék zsíron megpirítjuk a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a húst és fehéredésig sütjük.
◾️Visszatesszük a szalonnapörcöt, fűszerezzük és mustárral ízesítjük.
◾️Felöntjük vízzel és belekeverjük a félbevágott paradicsomot és paprikát.
◾️A húst puhára pároljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tésztával, rizzsel vagy bulgurral tálaljuk.

Borsos tokány

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Húsgombóc bakonyi módra
Húsgombóc bakonyi módra

A húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat, és kisebb gombócokat formázunk. Ezeket serpenyőben sütjük zsiradékon. Ha átpirultak, félretesszük. A serpenyőben visszamaradt zsirad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rakott krumpli darált hússal
Rakott krumpli darált hússal

A burgonyát és a tojásokat megmossuk és héjastól megfőzzük. Hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk és felkarikázzuk őket. Közben kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. H...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zsebes Karaj
Zsebes Karaj

Elkészítése: A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erdélyi töltött káposzta
Erdélyi töltött káposzta

1.) A szalonnát félbevágjuk, a felét felkockázzuk, a másik felét felszeleteljük. A tarját nagyobb kockákra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk. 2.) A rizst kevés libazsíron megpirí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk