- 500-600 g hús (comb)
- 50 g füstölt szalonna
- 2 fej hagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- majoránna
- mustár
- só
- bors
◾️A húst felcsíkozzuk.
◾️A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük majd a pörcöt félretesszük.
◾️A maradék zsíron megpirítjuk a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a húst és fehéredésig sütjük.
◾️Visszatesszük a szalonnapörcöt, fűszerezzük és mustárral ízesítjük.
◾️Felöntjük vízzel és belekeverjük a félbevágott paradicsomot és paprikát.
◾️A húst puhára pároljuk.
Tésztával, rizzsel vagy bulgurral tálaljuk.
A húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat, és kisebb gombócokat formázunk. Ezeket serpenyőben sütjük zsiradékon. Ha átpirultak, félretesszük. A serpenyőben visszamaradt zsirad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát és a tojásokat megmossuk és héjastól megfőzzük. Hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk és felkarikázzuk őket. Közben kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. H...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: Könnyű1.) A szalonnát félbevágjuk, a felét felkockázzuk, a másik felét felszeleteljük. A tarját nagyobb kockákra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk. 2.) A rizst kevés libazsíron megpirí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű