- 1 kg lapocka
- 150 g füstölt szalonna
- 2 fej hagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- majoranna
- só
- bors
◾️A szalonnát apróra vágjuk és kb. 3/4-ig megpirítjuk.
◾️Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és tovább pirítjuk.
◾️Ezután mehet bele a felkockázott hús, amit fehéredésig sütünk.
◾️Befűszerezzük, adunk hozzá egy kevés vizet és párolni kezdjük.
▪️Kb. 1,5-2 órán át puhára pároljuk (a vizet folyamatosan pótolva alatta).
Köretként burgonyát, rizst vagy bulgurt tálalhatunk.
A kockára vágott szalonnából kiolvasztom a zsírt, majd rádobom a felaprított vöröshagymát és megdinsztelem rajta. Ezután megszórom pirospaprikával, hozzáadom a felaprított papriká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz oldalast öblítsd le, éles késsel vagdosd el a húst. Sózd és borsozd be ízlés szerint, majd rakd kevés zsírral kikent tepsibe. Tedd rá és köré a fokhagymát, valamint a rozmaring...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű1. A hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott húst és fehéredésig pirítjuk. 2. Hozzáadjuk az őrölt paprikát, sót, borsot, fokhagymát és felöntjük vízze...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalát fehéredésig sütjük, és kivesszük. 2. A visszamaradt olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospapr...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz