menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyás pogácsa


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 300 g főtt, áttört burgonya
- 350 g teljes kiőrlésű liszt
- 150 g finomliszt
- 120 g margarin vagy zsír
- 20 g só
- 4 evőkanál tej
- 1 kockacukor
- 20 g friss élesztő
- 2 tojás

A kenéshez:
- 1 tojás
- 1 evőkanál tej

A tetejére:
- 1 tojás
- pirospaprika

Elkészítés:


◾️A tejet meglangyosítjuk a cukorral együtt, majd az élesztő elkeverve benne felfuttatjuk.
◾️A liszteket átszitáljuk.
◾️Hozzáadjuk a margarint, a sót és elmorzsoljuk benne.
◾️Mehet bele a krumpli, a felfuttatott élesztő, a tojás és összegyúrjuk a tésztát.
◾️1 órára hűtőbe tesszük.
◾️15 perc után a hűtőből kivéve kinyújtjuk, majd jobbról és balról is középre hajtjuk, majd félbehajtjuk. Ezt negyedóránként egyszer megismételjük.
◾️Minden hajtogatás után megkenjük a tejjel elkevert tojással.
◾️A negyedik hajtogatás után kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, bevagdossuk a tetejét és egy közepes szaggatóval kiszaggatjuk.
◾️Egy sütőpapíros tepsire tesszük őket és lefedve még 30 percet kelesztjük a pulton.
◾️Addig előmelegítjük a sütőt 180°-ra.
◾️Ezután egy tojást (nekem maradt abból a tojásból, amivel a hajtogatásoknál kentem, és abba tettem a paprikát, majd kentem meg a tetejüket) felverünk pici pirospaprikával és megkenjük a pogácsák tetejét vele.
◾️25-30 perc alatt megsütjük őket.

Burgonyás pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dóri
Túrós falatkák
Túrós falatkák

A liszteket összekeverjük a sóval, őrölt köménnyel, hozzáadjuk a túrót, elmorzsoljuk benne a vajat, végül annyi zsírt adunk hozzá, hogy lágy, könnyen kezelhető tésztát kapjun...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Tejfölös-sajtos kocka pogácsa
Tejfölös-sajtos kocka pogácsa

A hideg margarint (nagyobb lyukú reszelőn) a lisztbe belereszeljük. A liszthez hozzáadjuk a tejet, amibe már elkevertük az instant élesztőt, majd a tojássárgájával és étolajjal kik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vajdasági sós (és édes)
Vajdasági sós (és édes)

Kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. Összedagasztjuk a tésztához valókat. Keleszteni nem kell! Dagasztás után négyfelé vesszük a tésztát. Közben a töltelékhez habosra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Hangya snack
Hangya snack

A langyos cukros vízben futtassuk fel az élesztőt. Gyúrjuk össze a többi hozzávalóval. Letakarva hagyjuk kétszeresére kelni, majd osszuk 22-24 g-os darabokra, tegyük egy tálcára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk