- 500 ml tejföl
- 500 ml tejszín
- 1 citrom + a díszítéshez
- 12 evőkanál édesítőszer
- 1 csomag Dr. Oetker zero vanillin cukor
◾️Felverjük a habtejszínt.
◾️Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt, a citrom héját és levét, valamint az édesítőt majd az így kapott krémet összeforgatjuk a kemény habbá vert tejszínnel.
◾️Egy 2-3 literes edénybe rétegezzük (én egy kenyérsütő formába tettem) a citromos habot és a babapiskótát, de fontos, hogy az aljára és a tetejére krém kerüljön!
◾️A tetejét friss gyümölcsökkel díszíthetjük.
◾️Fogyasztás előtt 2 órát hűtőben pihentetjük.
Citrom és lime szeletekkel, tejszínhabbal díszítjük.
Sütőpapírkoronggal béleljük a tortaforma alját, így könnyen tálra tudjuk majd csúsztatni a kész tortát. Megdaráljuk a zabkekszet, összekeverjük az olvasztott vajjal és egyenletesen...
Elkészítési idő: 40 perc+ - Nehézség: KözepesA tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverünk 1 citrom reszelt héját és 1,5 citrom levét. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a zselatint, majd óvatosan belek...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű◾️A piskótához egy tálba összekeverjük az összevalókat kézi habverővel. ◾️180 C fokra előmelegített sütőben sütjük 15 percig. ◾️Ha kisült, még forrón feltekerjük bevizezett kon...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű♥ A tészta alapanyagait - a liszt kivételével - gőz felett habosra keverjük, majd belegyúrunk 30 dkg lisztet. Két lapot sütünk belőle. ♥ A krémhez 1 liter tejben megfőzzük a 2 cso...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes