- 175 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 75 g finomliszt
- 100 g vaj
- 25 g 1:4 édesítő
- 1 tojás
A krém hozzávalói:
- 100 ml citromlé
- 2 Bio citrom reszelt héja
- 25 g 1:4 édesítő
- 5 tojássárgája
- 50 g vaj
- 50 g keményítő
- 250 ml tej
A hab hozzávalói:
- 3 tojásfehérje
- 37 g 1:4 édesítő
- 40 g víz
◾️Az összes hozzávalót egy tálban morzsoljuk el majd gyúrjunk belőle tésztát.
◾️Folpackba csomagolva tegyük hűtőbe 30 percre.
◾️Ha eljárt az idő nyújtsuk ki és helyezzük egy piteformába és szurkáljuk meg villával.
◾️Egy a piteformától nagyobb sütőpapírt vágjunk le, vágjuk be a széleit, hogy könnyebben illeszkedjen a formába, tegyük a pitetésztára és nehezékként tegyünk bele kb. 1 kg babot vagy lencsét.
◾️180°-on 15 percig süssük, majd vegyük le róla a babot.
◾️Az alja még picit világos ezért még 10 percre visszatesszük a sütőbe.
◾️A citromlét, az édesítőt, a keményítőt és a tojások sárgáját kikeverjük.
◾️Hozzáadjuk a citromhéjat és a tejet.
◾️Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve puding sűrűségűre főzzük.
◾️Még forrón adjuk hozzá a vajat.
◾️A krémet ráöntjük a pite alapra.
◾️Az édesítőből és a vízből szirupot főzünk.
◾️Közben elkezdjük verni a tojások fehérjét, és ha a szirup elérte a 120°-ot hozzácsurgatjuk.
◾️Kb. 5 percet keverjük még.
◾️Ha nincs kedvetek hőmérőzni, simán verjétek fel a fehérjét az édesítővel.
◾️Ezután a krémre simítjuk a krémet vagy habzsákból rányomjuk.
◾️Mehet vissza a sütőbe 110°- ra 15 percre és készen is van.
A mogyorót és mandulát daráld finomra, és szórd bele a szódabikarbónát. A tojások sárgáját és fehérjét válaszd szét. A sárgájához add hozzá a nyírfacukrot és keverd fehéredésig. Eb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a szirupot készítjük el. Ehhez a cukrot a vízzel és a többi hozzávalóval együtt felforraljuk, majd forrástól számítva 3 percig főzzük. Hideg helyen hagyjuk kihűlni. A jogh...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes12 szelet fahéjas graham kekszet jól törj össze. Ha nincsen fahéjas otthon, az sem baj, használj simát, csak tegyél hozzá egy kevés fahéjat is pluszba. A tortád alapja így egy pici...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a margarint, a porcukrot, a 3 egész tojást, valamint a mézet jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, végül a tejet. Jó sokáig kavarjuk, hogy szép si...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű