- 91 g teljes kiőrlésű liszt
- 39 g finomliszt
- 200 ml víz
- 100 g margarin
- csipet só
- 1 teáskanál édesítőszer
- 3 darab L-s vagy 4 darab M-s méretű tojás
A krém hozzávalói:
- 300 g friss eper
- 500 ml habtejszín
- 250 g mascarpone
- 2 csomag habfixáló
- édesítőszer ízlés szerint
◾️A vizet melegíteni kezdjük és hozzáadjuk a margarint, a sót és az édesítőszert.
◾️Megvárjuk, míg teljesen elolvad a margarin és mehet bele a liszt is, amivel 1-2 percet reszteljük a tésztát.
◾️Pici kihűtjük a tésztát és egyesével hozzáadjuk a tojásokat (minden tojást alaposan dolgozzunk el a tésztával).
◾️Ezután egy habzsákba töltjük (csillag alakú díszítőcsövet használjunk) a tésztát és egy sütőpapírral bélelt tepsire halmokat készítünk.
◾️Vízzel megspricceljük a fánkokat.
◾️210°-ra előmelegített sütőben 10 percet sütjük, majd 190°-on 12 percet, 170°-on 20 percet és végül 160°-on 5 percet, de azt már nyitott ajtónál 😊.
◾️Ezt követően hagyjuk kihűlni a fánkokat.
◾️Közben elkészítjük a krémet:
▪️ Az epret megmossuk és feldaraboljuk, majd egy botmixerrel lepürésítjük.
▪️ A tejszínt a habfixálóval és az édesítővel habosítani kezdjük, és amikor már fodrozódik a tejszín, mehet bele a mascarpone.
▪️ Az így elkészült krémbe beleforgatjuk az eperpürét.
◾️A fánkokat félbevágjuk és szintén egy csillag alakú díszítőcső segítségével megtöltjük a sütiket.
Megszórjuk por édesítővel és már fogyaszthatjuk is.
A sütőt 170 fokra előmelegítjük alsó-felső sütéssel. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük. Az oldalát vajjal kikenjük és liszttel megszórjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtésztához valókat összekeverem és közepes tepsibe piskótát sütök belőle, ( 25 x 35 ) 180 fokon 20 - 26 perc alatt , kihütöm .a krémhez felforralok 6 dl tejet, a maradékba keverem a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez 5 dl tejben megfőzzük a pudingport. Amikor a puding kihűlt, hozzáadjuk a margarint és a porcukrot, kikeverjük, végül hozzá keverjük a cappucino port.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű