- 154 g teljes kiőrlésű liszt
- 96 g finomliszt
- 2 teáskanál 1:4 édesítőszer
- csipet só
- 100 g hideg vaj
- 50 ml hideg víz
A töltelék hozzávalói:
- 500 g szilva
- 2 teáskanál 1:4 édesítőszer
- vanília ízlés szerint
- fahéj ízlés szerint
- őrölt szegfűszeg ízlés szerint
- gyömbér ízlés szerint
- 1 kanál keményítő
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tojás a kenéshez
◾️A liszteket átszitáljuk és az édesítővel, valamint a vajjal gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk.
◾Hozzáadjuk a vizet, összegyúrjuk majd lapos korongot formálva belőle folpackba csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük.
◾️A szilvát elnegyedeljük, hozzáadjuk az édesítőt, a fűszereket, a citrom héját és a keményítőt, majd összekeverjük.
◾️A sütőt 190°-ra előmelegítjük.
◾️A tésztát a hűtőből kivéve kb. 30 cm átmérőjű körré nyújtjuk.
▪️Én egy sütőpapíron nyújtottam, amit utána átemeltem a tepsibe.
◾️A szilvákat tegyük a tészta közepére úgy, hogy 2-3 cm maradjon a szélein.
◾️A kimaradt részt hajtogassuk a tésztára, az illeszkedésnél nyomjuk össze és kenjük meg a felvert tojással.
◾️Kb. 40 perc alatt süssük készre.
A porcukrot átszitáljuk. Kb. fél kilónyit tegyünk keverőtálba, és készítsünk a közepébe mélyedést. A zselatint keverjük el a vízben, majd vízgőz fölött melegítsük fel. Amikor már...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűKezdjük a vaníliás réteggel, mert amíg a többit csináljuk, lesz ideje lehűlni. 2 dl tejet elkezdünk forralni. A maradék 1 dl tejjel a pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A Rámát olvasszuk fel és dolgozzuk össze a cukorral, a tejjel, a liszttel és a lisztre sütőporral. 2. A tésztát úgy gyúrjuk össze, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Hagyju...
Elkészítési idő: gázsütőben 3-as Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét most csak villával összekevertem a fahéjjal és az édesítővel, mert éhes voltam, forró serpenyőbe tettem, megsütöttem közepes lángon.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű