- 4 kis pohár natúr joghurt
- 8 kanál cukor vagy édesítő
- 7,5 g zselatin
- 400 ml habtejszín
- gyümölcs
◾️A joghurtot a cukorral és a zselatinnal felmelegítjük (nem szabad forralni, csak melegíteni).
◾️Ezután hagyjuk picit hűlni.
◾️Addig a gyümölcsöket apróra vágjuk.
◾️A tejszínt kemény habbá verjük, majd a joghurttal óvatosan összekeverjük.
◾️A felét a formába öntjük, majd rászórjuk a gyümölcsöket.
◾️Mehet rá a joghurt másik fele és minimum 4 órára hűtőbe tesszük.
Az alaphoz a lisztet, búzadarát, puha vajat és cukrot összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk. 170 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. A krémhez a cukrot habosra...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTészta összeállítása. Összekeverem a liszteket, a porcukorral, a sóval, majd összemorzsolom a vajjal, és gyorsan tésztává gyúrom, nem szabad, hogy “leégjen” a tészta. Beteszem a hű...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Egy 22-26 cm átmérőjű formát sütőpapírral kibéleljük. 2. Az aljához való hozzávalókat összekeverjük és a sütőforma alján ellapogatjuk. 3. Szórjuk meg az alját áfonyával. 4. K...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesEgy 27 cm-re állított tortakarika - vagy egy 26 cm-es kapcsos tortaforma - aljára sütőpapírt teszünk (állítható karika esetén az oldalára kívülről csavargatva szépen rögzítjük, kap...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz