menu

Családireceptkönyv.hu

Kovászos uborka krémleves kapros salsa verdé-vel


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 250 g kovászos uborka
- 175 ml kovászosuborka-lé
- 1 gerezd fokhagyma (kisebb)
- 250 g görög joghurt
- só, bors

A kapros salsa verdé-hez:
- 1 kis csokor kapor
- 1 kis csokor petrezselyem
- 100 ml olívaolaj
- pár csepp citromlé

Elkészítés:


◾️A salsa verdéhez az alapanyagokat egy aprítógéppel krémesre zúzzuk.
◾️A kovászos uborkát a levével és a fokhagymával egy turmixgépben pürésítjük, majd egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk.
◾️Összekeverjük a joghurttal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (valószínűleg sózni nem kell, mert elég sós az ubi).
◾️Tálaláskor "meglocsoljuk" a levest a salsa verdé-vel és már fogyaszthatjuk is 😊!!

Kovászos uborka krémleves kapros salsa verdé-vel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Roberta
Baconos makaróni torta
Baconos makaróni torta

A húst alaposan megmossuk, kis kockákra vágjuk, a gomba törzsét kiszedjük, megtisztítjuk és szeletekre vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk, a petrezselymet felaprítjuk, a sajtot ler...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Roberta
Babapiskóta
Babapiskóta

Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. Ha már kezd kemény hab lenni, akkor hozzáadunk cukorból 4 dkg-ot és tovább verjük, amíg szép fényes lesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hack Irén
 Almás szilvakrémleves
Almás szilvakrémleves

A szilvákat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magokat kiemeljük. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és a gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk. Annyi vízbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Piszke szósz
Piszke szósz

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk