- 1 l tej
- 8 tojás
- 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- 150 g édesítő
- 2 csomag zero vanillin cukor
◾️A tojások fehérjét habbá verjük 50 g cukorral/édesítővel.
◾️Vizet forralunk, beleszaggatjuk és megfőzzük a galuskákat.
▪️Készíthetjük mikróban is: a víz helyett 1 percre mikróba tesszük a kiszaggatott habot.
◾️A tojások sárgáját a 100 g édesítővel, a liszttel és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
◾️Ezután felengedjük a tejjel és sűrűre főzzük.
◾️A habgaluska készítésének van még egy egyszerűbb módja.
▪️A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral. 1,5 l vizet forralunk és körkörös mozdulatokkal, óvatosan a habgaluskára öntjük.
▪️2-3 percet várunk, amíg a tojásfehérje megfő.
▪️Ezután kiszaggatjuk és már tálalhatjuk is.
Én fahéjjal megszórva tálalom.
A darált kekszet, a diót és a baracklekvárt összegyúrjuk, majd egyforma golyókat formázunk belőlük. Nagyjából 25 grammosokat. A golyókat lefedve betesszük a hűtőbe, hogy lehűljene...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy üvegtál aljába egy réteg kb.3cm-re tépkedett piskótát teszünk,rummal meglocsoljuk.Egy réteg kihűlt csokipuding majd erre szórunk cseresznyét és egy réteg tejszínhab.Így folytat...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElsőnek szétválasztunk 3 tojást, a sárgájához hozzáadunk 1 csomag vaníliás cukrot és 5 ek. porcukrot. A tojásfehérjét habbá verjük, majd összekeverjük a sárgájával. Közben 1,5 dl...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz◾️A tejben az édesítőszerrel megfőzzük a búzadarát majd kihűtjük. ◾️Közben pirítsuk meg a zsemlemorzsát. ◾️Ezután adjuk hozzá a túrót a grízhez majd a vaníliás cukrot és a reszel...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű