- 315 g teljes kiőrlésű liszt
- 135 g finomliszt
- 350 g margarin
- 37 g 1:4 édesítő
- ½ csomag sütőpor
- 2 tojássárgája
- 1 citrom leve
- 50 ml tejföl
A töltelék hozzávalói:
- 200 g cukormentes sárgabaracklekvár
- 4 tojásfehérje
- 2 tojássárgája
- 50 g 1:4 édesítő
- 200 g darált dió
- 2 kanál tej
- 1 csomag zero vanillin
◾️A liszteket átszitáljuk.
◾️A liszthez hozzáadjuk a margarint és elmorzsoljuk vele.
◾️Hozzáadjuk az édesítőszert, a sütőport, a tojások sárgáját, a citrom levét és a tejfölt.
◾️Összegyúrjuk a tésztát, majd a ⅔-t téglalap alakúra nyújtjuk.
◾️Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megkenjük a lekvárral.
◾️A tojások fehérjét habbá verjük.
◾️A diót, az édesítőt, a 2 tojássárgáját, az édesítőt, a zero vanillint és a tejet összekeverjük majd beleforgatjuk a tojásfehérje habot is.
◾️A lekváros tésztára simítjuk.
◾️A maradék tésztát kinyújtjuk és vékonyan felcsíkozzuk.
◾️Ezekkel a csíkokkal berácsozzuk a süti tetejét.
◾️Megkenjük egy felvert tojással.
◾️180°-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percet sütjük.
Por édesítővel meghintve tálaljuk.
A tésztához valókat összekeverjük. Annyi tejet használunk apránként adagolva, amennyitől jól formázható lesz a massza. Az asztallap felét beborítjuk folpackkal és kókuszreszeléke...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűHozzávalókat kikeverjük. Sütőpapíros tepsiben, 30x39 cm, öntöm,tetejére magozott meggyet szórok. Előmelegített sütőben 170-175 fokon tűpróbáig sütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A liszthez kavarjuk a sütőport,majd elmorzsoljuk benne a margarint. Ezután a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Két cipót formálunk belőle. Az egyiket kinyújtjuk,és k...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes