menu

Családireceptkönyv.hu

Magyaros zölborsóleves vajas galuskával


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 2 közepes sárgarépa
- 2 közepes petrezselyem gyökér
- olaj
- kb. 400-500 g zöldborsó
- 1 evőkanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- 1 fej hagyma

A vajas galuska hozzávalói:
- 1 tojás
- 1 teáskanál puha vaj
- 3 kanál liszt
- víz

Elkészítés:


◾️A répát és a gyökeret megtisztítjuk és feldaraboljuk.
◾️Olajon megpirítjuk őket majd hozzáadjuk a borsót és még pár percet hagyjuk pirulni.
◾️Mehet bele a zúzott fokhagyma, a kanál liszt és a paprika majd még picit pirítjuk őket is.
◾️Ezután felöntjük kb. 1 liter vízzel, hozzáadjuk a hagymát, a sót és a borsot majd készre főzzük.
◾️A galuskához a tojást, a lisztet és a vajat kikeverjük.
◾️Annyi vizet adunk hozzá, hogy galuska állagot kapjunk.
◾️ Forró sós vízbe szaggatjuk őket, megvárjuk míg a felszínre jönnek és leszűrjük.
◾️Tálaláskor a leveshez adjuk a galuskákat.

Magyaros zölborsóleves vajas galuskával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Frankfurti leves
Frankfurti leves

1A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. Frankfurti leves...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Bableves
Bableves

A húst felkockázzuk. Az előző este beáztatott babot, a húst, az egész vöröshagymát és a 3 fokhagymát a babérlevelekkel, borssal ízesített bő vízben feltesszük főni. Amikor a bab fé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Rakottkrumpli leves
Rakottkrumpli leves

A füstöltszalonnát kockára vágjuk és kiolvasztjuk a zsírját. Rátesszük a vágott vöröshagymát és lepirítjuk. Ezután jön a kockára vágott burgonya, és ezzel is átpirítjuk. Felöntjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ági
Vegán gulyásleves
Vegán gulyásleves

A hagymát olajon megfuttatjuk. Hozzá a fokhagyma, pár percig pirítjuk. A kockázott paprikát, és paradicsomot rádobjuk a pirospaprikával, babérlevéllel, zellerlevéllel, petrezsely...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk