menu

Családireceptkönyv.hu

Meggykrémleves


Írta:

Elk. idő: 10 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 250 g fagyasztott meggy
- édesítőszer ízlés szerint
- 2 ek tejföl
- 600 ml tej
- ízlés szerint őrölt fahéj

Elkészítés:


◾️A meggyet kb. fél óráig szobahőmérsékleten tartjuk.
▪️Nem kell teljesen kiolvasztani.
◾️Hozzáadjuk az édesítőt, fűszereket, tejfölt, tejet és botmixerrel krémes elegyet készítünk.
▪️Ha túl sűrű lenne, akkor még adunk hozzá tejet.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tejszínhabbal és egész meggyszemekkel tálaljuk.

Meggykrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Őszibarack krémleves
Őszibarack krémleves

Az őszibarackból egyszerű levest készítettem az általam rendszeresen főzött gyümölcsös krémlevesek mintájára. Fahéjat és cukrot egy kevés vízben forraltam néhány percig. Közben az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös, sajtos csirkemell
Tejfölös, sajtos csirkemell

A csirkemellet alaposan megmossuk, majd félbevágjuk mind a 4 fél darabot, így lesz 8 szelet csirkemellünk, amiket sóval, borssal picit meghintünk. Előveszünk egy serpenyőt, bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fánk jobb
Fánk jobb

A fánkport keverjük el jó alaposan a citromhéjjal. Egy másik tálban mérjünk ki 20 gramm vizet, majd adjuk hozzá az 1 egész tojást, és 3 db fehérjét, és alaposan keverjük el, végül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kálmán
Klasszikus paradicsom spagetti
Klasszikus paradicsom spagetti

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk