- 280 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 120 g finomliszt
- 150 g édesítő
- 70 g mézpótló
- 100 ml tej
- 60 g vaj
- 1 tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
A krém hozzávalói:
- 800 ml tej
- 10 kanál búzadara
- 200 g vaj
- 200 g porcukor helyettesítő
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás xilit
- 350 g cukormentes lekvár
◾️A lisztet és a szódabikarbónát összekeverjük.
◾️Az édesítőt, a mézpótlót, a tejet, a vajat és a tojást vízgőz fölött összeolvasztjuk.
◾️Ezután összegyúrjuk, majd a pulton 20 percet pihentetjük.
◾️Addig elkészítjük a krémet.
◾️A tejben a búzadarát sűrűre főzzük.
◾️A vajat, a porcukor helyettesítővel, a vaníliás xilittel és a citrom reszelt héjával kikeverjük.
◾️A tejbedarát hagyjuk kihűlni teljesen.
◾️A tésztát 4 részre osztjuk, és egyenként sütőpapíron kinyújtjuk majd megsütjük a lapokat egyenként 170°-on 8 perc alatt.
◾️Ha kihűlt a dara, az édesítős vajjal összekeverjük.
◾️Az alsó lapot megkenjük a krém felével.
◾️Erre kerül a második lap.
◾️Ezt megkenjük lekvárral.
◾️Jöhet rá a harmadik lap, a krém másik fele és végül a negyedik lap.
◾️Ezután nincs más dolgunk, mint egy napot várni, hogy teljesen megpuhuljon.
Porcukorhelyettesítővel meghintve tálaljuk.
Az almát felvágjuk apró kockákra. A tejben a kölest megfőzzük folyamatos kevergetés mellett, hogy le ne égjen. Amikor félig puha a köles hozzáadjuk az almát majd puhára főzzük vele...
Elkészítési idő: Kb.fél óra Nehézség: Könnyű1. 9 dl tejben megfőzünk 2 csomag pudingot. 2. A tojások sárgáját habosra keverjük a két fajta cukorral, beletesszük a sót, a tejet, az olajat, a lisztes sütőport és a kakaót....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozzuk, majd golyókat formálunk, és beleforgatjuk a kókuszreszelékbe, színes cukorkákba.
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: Könnyű