- 7 db tojás
- 98 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 42 g finomliszt
- 4 kanál édesítő
A krém hozzávalói:
- 50 g pudingpor (sima vagy vaníliás)
- 6 kanál édesítő (de kóstoljuk)
- 500 ml tej
- 3 tojássárgája
- 2 kanál rum aroma
- 300 ml cukormentes tejszín
- mazsola
◾️A tojásokat szétválasztom.
◾️A sárgáját az édesítő egynegyed részével fehéredésig verem.
◾️A fehérjét habbá verem a maradékkal.
◾️Egy kanálnyit ebből a sárgájához adok és jól elkeverem.
◾️Ezt a masszát öntöm a fehérjéhez és óvatosan forgatom bele.
◾️Az átszitált lisztet beleforgatom.
◾️Torta formába megsütöm 180 fokon kb. 35 perc alatt.
◾️A mazsolát áztassuk be a rumaromába.
◾️A pudingporból, tojássárgájából, édesítőből és a tejből sűrű krémet főzünk, kihűtjük és hozzáadjuk a mazsolát.
◾️A tejszínt verjük habbá, és forgassuk bele a krémet.
◾️Vágjuk a kihűlt piskótát 3 lappá és töltsük meg a krémmel.
◾️A tetejét és az oldalát is burkoljuk be majd tegyük pár órára hűtőbe.
Egy kapcsos tortaforma alját és oldalát kibéleljük babapiskótával. Én az oldalát félbetört piskótákkal rakom körbe. A tejszínt kemény habbá verjük. A cseresznyét megmossuk, kimago...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTálba tesszük a hozzávalókat és robotgéppel összedolgozzuk, ha a tészta sűrűvé vált kivajazott sütőformába öntjük és 180 fokon 40 percen át sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd ketté vágj...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A túrót összekeverjük a citrom reszelt héjával, a két tojással és a margarinnal. Hozzáteszünk egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt. Ezt az egészet géppel krémesre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés: A kapcsos sütőformát (26 cm-es átmérőjű) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük. Elkészítés: A hozzávalókat egy keverőedénybe tesszük, és kézi robotgéppel (d...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes