- 300 ml tej
- 50 g 1:4 édesítő
- 40 g kakaópor
- 200 g margarin
- 500 g cukormentes keksz
- 200 g darált dió
- rum vagy rumaroma ízlés szerint
◾️A tejet, az édesítőt, a kakaóport és a margarint sűrű sziruppá főzzük.
◾️A kekszet egy tálban összetördeljük (de ne daráljuk), majd hozzáadjuk a diót és a rumot/rumaromát.
◾️Ha kicsit hűlt a szirup, ráöntjük a kekszre és óvatosan összekeverjük.
◾️Két őzgerincformát folpackkal kibélelünk és egyenlően elosztjuk bennük a masszát.
◾️Pár órára hűtőbe tesszük, majd kifordítjuk a formából és a gerincek mentén felszeleteljük.
A kekszet a tejjel, meggylével, kávéval, kakaóval és porcukorral formázható állagúra keverem és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe lapítom. Kézi habverővel összekeverem a túrós rét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat mixer segítségével összekeverem, a végén rakom bele a meggyet és a lereszelt csokit, és a kikent vagy kibélelt muffinsütőbe kanalazom. Tűpróbáig sütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet késes aprítóval ledaráljuk vagy zacskóba téve sodrófával ránehezedve szétmorzsoljuk. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. Ha túl leveses, akkor nem kell az öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz őzgerinc formát kibéleljük babapiskótával, de előtte rumos tejbe áztatjuk. Egy csomag vaníliás pudingot 3 dl tejben megfőzünk és kihűtjük. Közben 15 dkg margarint kikever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű