menu

Családireceptkönyv.hu

Palóc pecsenye fűszeres sült répával


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 kg sertéskaraj,
- liszt a forgatáshoz
- só, őrölt feketebors
- 2 evőkanál sertészsír
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- 2 teáskanál őrölt paprika
- 300 ml víz

Hozzávalók a sült, fűszeres sárgarépához 🥕🥕:
- 600 g sárgarépa
- 50 ml olívaolaj
- 0.5 teáskanál bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só

Elkészítés:


◾️A húst vékonyra szeleteljük, kiklopfoljuk, mindegyiket sóval, borssal megszórjuk.
◾️Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, és azon a lisztben átforgatott karaj szeleteket mindkét oldalukon átsütjük.
◾️Amikor kérget kaptak, kiszedjük egy tányérba.
◾️A pecsenyezsírt egy lábas aljába borítjuk, belepakoljuk a húsokat.
◾️Zúzott fokhagymát, mustárt, őrölt paprikát, borsot, sót szórunk rá.
◾️Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje az edény tartalmát, és fedő alatt az egészet puhulásig főzzük.

◾️A sárgarépát pucold meg, majd alaposan mosd meg.
◾️Ha vastag, hosszában vágd kettő-négy részre.
◾️Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával.
◾️Rakd a répákat sütőpapírral bélelt tepsibe, szorosan egymás mellé.
◾️Locsold meg a fűszeres olajjal, majd kicsit forgasd össze.
◾️Tegyük előmelegített sütőbe, fedjük le fóliával, és 200 fokon süssük meg a zöldséget körülbelül 45 perc alatt, vagy amíg meg nem puhul, a széle pedig sötétbarna nem lesz.
◾️Érdemes egyszer-kétszer óvatosan átfordítani, és a végén a fóliát is levehetjük róla.
◾️Ha szükséges, öntsünk alá kevés vizet vagy zsiradékot.

Palóc pecsenye fűszeres sült répával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Burgonyás húsos fasírt
Burgonyás húsos fasírt

A burgonyát lereszeljük és kinyomkodjuk a levét. A gombát leszűrjük és a paprikával együtt apróra vágjuk. Minden hozzávalót egy tálba teszünk és jól összegyúrjuk. Ha túl lágy a mas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egyben sült fasírt tojással (Stefánia vagdalt)
Egyben sült fasírt tojással (Stefánia vagdalt)

Az összevágott hagymát és az összetört fokhagymagerezdeket olajon vagy zsíron megdinszteljük. A darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, hozzáadjuk a dinsztelt fokhagymát-hagymát...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: László
Lacicsülök kemecében
Lacicsülök kemecében

A kemencét kb 4 óra alatt felfűtöm, közben előkészítem az ételt. A malacsütő edényt a sertészsírral kikenem. A csülköket alaposan átkenem a mustárral, és rászórom a fűszerek nag...

Elkészítési idő: 8 óra
Nehézség: Nehéz
share
Darált - Kolozsvári rakott káposzta
Darált - Kolozsvári rakott káposzta

1. A zsír felét felhevítjük, beleteszünk 1 fej apróra vágott hagymát, kissé megfonnyasztjuk, pirospaprikával megszórjuk, gyorsan átkeverjük, és a káposztát azonnal beletesszük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk