- 6 tojás
- 50 g 1:4 édesítőszer
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- pici só
- cukormentes baracklekvár
◾️A tojásokat ketté választjuk.
◾️A fehérjét az édesítővel habbá verjük és hozzáadjuk a tojások sárgáját egyenként, majd a sót és a pudingporokat is.
◾️Egy sütőpapírral bélelt gáztepsire tesszük a tésztát és 180°-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük (tűpróba).
◾️Miután kivettük a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni, de nem tekerjük fel.
◾️Végül megkenjük a lekvárral és most jöhet a tekerés is.
◾️Kicsit hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek és felszeleteljük.
Por édesítővel meghintve tálaljuk.
1 kg almát héjastól kockára vágjuk. Tepsit ki kenjük vajjal, zsemlemorzsával meghintjük, bele szórjuk az almát, tetejére 1 pohár lisztet és kb. 10-12 dkg margarint vagy vajat szele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokiból 3 dkg-ot félreteszünk a díszítéshez, a maradékot a vajjal mikróban vagy gőz fölött megolvasztjuk, és jól összekeverjük. Egy másik tálban a tojásokat habosra keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Az egész tojásokat egy keverőtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, míg vastag habkrémet kapunk. 2. Beleszitáljuk a lisztet meg a kakaót, hozzáadjuk az olajat és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat konyhai robotgéppel a cukrokkal keményre kikeverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és egy fakanállal lazán tésztává keverjük. A tésztát a te...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes