menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos roló


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A tészta hozzávalói:
- 210 g teljes kiőrlésű liszt
- 90 g finomliszt
- 250 g vaj vagy margarin
- 175 g tejföl
- 1,5 kávéskanál só

A krém hozzávalói:
- 4 púpos kanál teljes kiőrlésű liszt
- 400 ml tej
- 1,5 kávéskanál só
- reszelt füstölt sajt ízlés szerint
- 2 tubus ömlesztett sajtkrém

A tetejére:
- 1 tojás felverve
- szezámmag, lenmag
+ a díszítéshez reszelt sajt

Elkészítés:


◾️A liszteket átszitáljuk és a margarinnal elmorzsoljuk.
◾️Ezután hozzáadjuk a sót és a tejfölt és kidolgozzuk a tésztát.
◾️Elég lágy tészta lesz ezért legalább 2 órára tegyük hűtőbe.
◾️Ezalatt készítsük el a krémet.
▪️A lisztet a tejjel és a sóval kikeverjük és sűrűre főzzük.
▪️Még melegen hozzáadjuk a sajtokat és folpackkal lefedve hagyjuk kihűlni.
◾️A tésztát a hűtőből kivéve kettéválasztjuk.
◾️Az egyik felét visszatesszük a hűtőbe, a másikat pedig 4-5 mm vastagra nyújtjuk.
◾️Ezután kb. 2 cm-s csíkokra vágjuk és feltekerjük egy rolóformára.
◾️Egy felvert tojással lekenjük az egyik felét és megszórjuk a magvakkal.
◾️A sütőt 200°-ra előmelegítjük és szép aranyszínűre sütjük a roládokat.
◾️A kihűlt krémet habzsákba töltjük és megtöltjük a tésztákat vele.
◾️Végül mindkét végét a reszelt sajtba "mártjuk".

Sajtos roló

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sós-kifli kolbászos-sajtos töltelékkel
Sós-kifli kolbászos-sajtos töltelékkel

Az élesztőt cukros,langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk,a sóval,olajjal összekeverjük. A közepébe öntjük a megkelt élesztőt és annyi langyos tejjel,hogy közep...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szalámis-sajtos kifli
Szalámis-sajtos kifli

A hozzávalókat összekeverjük, kelesztjük. Három cipóra osztjuk, cikkekre vágjuk, egy szelet paprikás szalámit és sajtot teszünk bele és kifli formájúra tekerjük

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pogácsa - Túrós pogácsa
Pogácsa - Túrós pogácsa

1. A sütőt előmelegítjük 200 C-ra. 2. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük. 3. Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Medvehagymás Stangli
Medvehagymás Stangli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk