menu

Családireceptkönyv.hu

Sárgaborsó-krémleves


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
- kb. 350 g sárgaborsó
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj
- só
- bors
- 1 teáskanál őrölt kömény
- fél kávéskanál szerecsendió
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1,5 l zöldségalaplé
- 1,5 kanál mustár

Elkészítés:


◾️A sárgaborsót előző nap beáztatjuk.
◾️A hagymát felkockázzuk.
◾️Az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ezt is egy picit pirítjuk, majd jöhetnek a fűszerek, a sárgaborsó és az alaplé.
◾️Miután felforrt még kb. 30-40 percet rotyogtatjuk, szinte főzzük szét a borsót.
◾️Ezután, ha a borsó megfőtt, adjuk hozzá a mustárt és egy botmixer segítségével krémesítjük.
◾️Egy szűrőn átszűrjük, ha szükséges még sózunk és borsozunk.
◾️Ezzel el is készült a levesünk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kínálhatjuk pirítóssal, krutonnal vagy pirított baconnel is.

Sárgaborsó-krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Köménymagos tojásleves
Köménymagos tojásleves

Egy lábasban olajat hevítünk, és megpároljuk az apróra vágott hagymát. Ha már üveges, a tűzről lehúzva rászórjuk a pirospaprikát és a köménymagot. Hozzáadjuk a babérlevelet é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Zöldborsó leves
Zöldborsó leves

A fazékba tegyél egy kevés olajat,azon párold meg a feldarabolt sárgarépát,gyökeret,majd engedd fel kb.2 liter vizzel.Só,bors,ételizesitő mehet bele,illetve az egész fej hagyma,azt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Amerikai bableves
Amerikai bableves

A szalonnát kis kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Egy edényben a zsiradékot felforrósítjuk, megpirítjuk benne a szalonnát és a hagymát. Beletesszük a felkariká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütőtökleves pulykahúsos galuskával
Sütőtökleves pulykahúsos galuskával

1. A leveshez a zsályát apróra vágjuk, a lilahagymát meg a fokhagymát megpucoljuk, és az előbbit finomra reszeljük, az utóbbit összezúzzuk. 2. Jöhet a gyors levesfőzés. Egy 4 l-...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk