Hozzávalók:
- kb. 350 g sárgaborsó
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj
- só
- bors
- 1 teáskanál őrölt kömény
- fél kávéskanál szerecsendió
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1,5 l zöldségalaplé
- 1,5 kanál mustár
◾️A sárgaborsót előző nap beáztatjuk.
◾️A hagymát felkockázzuk.
◾️Az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ezt is egy picit pirítjuk, majd jöhetnek a fűszerek, a sárgaborsó és az alaplé.
◾️Miután felforrt még kb. 30-40 percet rotyogtatjuk, szinte főzzük szét a borsót.
◾️Ezután, ha a borsó megfőtt, adjuk hozzá a mustárt és egy botmixer segítségével krémesítjük.
◾️Egy szűrőn átszűrjük, ha szükséges még sózunk és borsozunk.
◾️Ezzel el is készült a levesünk.
Kínálhatjuk pirítóssal, krutonnal vagy pirított baconnel is.
Egy lábasban olajat hevítünk, és megpároljuk az apróra vágott hagymát. Ha már üveges, a tűzről lehúzva rászórjuk a pirospaprikát és a köménymagot. Hozzáadjuk a babérlevelet é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fazékba tegyél egy kevés olajat,azon párold meg a feldarabolt sárgarépát,gyökeret,majd engedd fel kb.2 liter vizzel.Só,bors,ételizesitő mehet bele,illetve az egész fej hagyma,azt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát kis kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Egy edényben a zsiradékot felforrósítjuk, megpirítjuk benne a szalonnát és a hagymát. Beletesszük a felkariká...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A leveshez a zsályát apróra vágjuk, a lilahagymát meg a fokhagymát megpucoljuk, és az előbbit finomra reszeljük, az utóbbit összezúzzuk. 2. Jöhet a gyors levesfőzés. Egy 4 l-...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű