- 200 g cukormentes, teljes kiőrlésű háztartási keksz
- 20 g cukrozatlan kakaópor
- 1 csipet só
- 100 g vaj
- 80-100 ml tej (vagy növényi ital)
- 10 ml rumaroma
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 20 g 1:4 erősségű édesítőszer
- 100 g cukormentes, 70%-os étcsokoládé
- 1 evőkanál kókuszolaj
◾️A kekszet késes aprítógépben ledaráljuk.
◾️Hozzákeverjük a kakaóport és a sót.
◾️A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, aromákat, az édesítőszert feloldjuk benne.
◾️A kekszmorzsához adjuk, és összeállítjuk.
◾️Ha szükséges, akkor több folyadékot adunk hozzá.
◾️Egy kisebb sütőpapíros tepsibe egyengetjük.
◾️A csokoládét felolvasztjuk gőz fölött (vagy mikróban 30-30 másodperces részletekben, részletenként átkeverve), hozzáadjuk az olajat és alaposan belekeverjük.
◾️A kekszes rétegre öntjük, elegyengetjük, és hűtőbe tesszük pár órára, majd felszeletelve tálaljuk.
Egy nagyobb tálat előkészítünk, és háztartási fóliával kibéleljük. Egy másik tálban a hozzávalókat elkeverjük: a zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót – a kókuszreszelék kivételével – tedd a keverőgépbe, és készíts belőle egységes masszát. Nedves kézzel formázz diónyi gombócokat a masszából és hempergesd meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A cukrot, lekvárt, rumos vizet, a mazsolával feltesszük főni. Kevergetjük és ha a cukor elolvad, a mazsola megduzzad, levesszük a tűzről és a kakaóport, citromhéjat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész diót megpirítjuk (száraz serpenyőben) és kisebb darabokra tördeljük. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük (nem kell meghámozni), a banánt villával szétnyomkodjuk (e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű